Transport & Hemleverans

Har du inte själv möjlighet att hämta dina köp? Vi erbjuder flera transportalternativ så att du själv kan välja det som passar dig bäst. Alla transporter bokar du enkelt efter avslutad auktion på Vunna auktioner under Mina Sidor.
1. Mellan våra lokaler
Varje vecka kör vi förmånliga transporter mellan våra visningslokaler i Malmö och Kristianstad. Transportkostnaden för varje föremål står angivet på den sida där du lägger bud. När dina föremål har anlänt till önskad visningslokal får du en notis skickad till din e-postadress. Detta sker vanligtvis närmaste onsdag eller torsdag efter avslutad auktion. Du kan följa transporten på Mina Sidor.

Du kan också beställa frakt till vårt utlämningsställe i Köpenhamn som är bemannat på fredagar kl 14-17. Det kostar samma som transporten mellan våra lokaler i Sverige och transporten utförs när vi mottagit betalning för objektet och tranporten. När du bokar frakten väljer du när du vill hämta ditt objekt. Du väljer mellan två datum, tidigast möjliga leveransdatum och en vecka efter detta.
Bokas under Vunna Auktioner på Mina Sidor. Där kan du också följa transporten.

2. Brev & Paket
Till Sverige, Danmark, Tyskland och Finland
Vissa mindre föremål kan beställas direkt till ett paketombud inom Sverige samt till Danmark, Tyskland och Finland. Vi skickar din försändelse så snart föremålet och frakten är betald. Om du köper flera föremål från samma filial inom fem kalenderdagar kan vi i viss mån även erbjuda samfrakt på dina köp. Om paketfrakt är möjlig så finns priset för transporten angivet i objektsbeskrivningen. Om det vinnande budet, exkl. avgifter, når 5 000 kr eller mer tillkommer en obligatorisk transportförsäkring om 1 % av det totala beloppet.

Till övriga länder
De flesta föremål som kan skickas som paket till länderna ovan kan även beställas till andra länder. Du kan beställa en offert för frakt till övriga länder först efter det att du har vunnit budgivningen. Om du accepterar offerten skickas ditt paket så snart föremålet och frakten är betald.
Bokas under Vunna Auktioner på Mina Sidor.
3. Extern speditör
Du kan också anlita ett externt transportföretag. Skriv då ett mejl till oss och meddela vilken transportör du har anlitat och när de kommer. Då kan vi förbereda hämtningen och du slipper onödiga lageravgifter. Glöm inte att informera transportören om vad det är som ska hämtas och var tydlig med att godset inte är emballerat. Ange ditt Sikö-kundnummer som referens så att vi vet vem de hämtar till. Här är några förslag på transportföretag:
JMT Flytt Transport Malmö 0705-709 900 jonas@jmtflytt.se Hämtar i Malmö för alla typer av transporter. Hämtar även i Kristianstad för längre körningar (längre inrikes- och europatransporter). Levererar inom Skåne samt har veckovisa turer till Stockholm, Göteborg och orter som ligger längs med rutterna (nära E6 eller E4). Levererar även till resten av Sverige och Europa beroende på inplanerade turer. Inbärning ingår alltid. M&M Transport 0708-373 534 Hämtar i Kristianstad, levererar till Kristianstad med omnejd. Inbärning avtalas vid bokning om behov finns. Vrs Retro Cargo 0760-677 983 inforetrocargo@gmail.com Hämtar i Malmö, levererar till Göteborg, Stockholm, Örebro och Karlstad. Inbärning ingår i vissa fall (fråga vid bokning). JH Packman +45 4373 5555 thomas@jhpackman.dk Hämtar i Malmö och Kristianstad, levererar till Danmark och Europa. Chauffören deltar vid inbärning av större objekt, men även mottagaren ska hjälpa till. Alternativa Kuriren (Cykelbud) 040-643 98 88 boka@alternativakuriren.se Bokningsformulär finns på www.alternativakuriren.se Hämtar i Malmö, levererar till Malmö med omnejd. Inbärning avtalas vid bokning om behov finns. Sikö Auktioner räknas som Zon A i prisberäkningen som du kan läsa mer om på www.alternativakuriren.se Thomsens Cykelbud 0729-221 695 info@thomsenscykelbud.se Hämtar i Malmö, levererar till Malmö med omnejd. Inbärning avtalas vid bokning om behov finns.