Sälja

Alla kan sälja föremål på Sikö Auktioner! Oavsett om du är privatperson eller företag och vill sälja enstaka föremål eller ett helt hem så kan vi hjälpa dig.


1. Kontakta oss!

Har du något du vill sälja? Ring eller maila oss eller besök något av våra auktionshus i Kristianstad, Malmö och Karlskrona så kan vi svara på hur vi kan hjälpa just dig. Alla våra kontaktuppgifter hittar du här. I Kristianstad tar vi för tillfället endast emot förbokade inlämningar. Kontakta vår godsmottagning för tidsbokning.


2. Värdering

Alla föremål vi säljer värderas och förses med ett utropspris – en bedömning av föremålets marknadsvärde. Värdering kan ske på plats eller i någon av våra visningslokaler.

Värdering i våra visningslokaler
Du är alltid välkommen att visa upp dina föremål för våra erfarna värderingsmän i något av våra auktionshus. Boka en tid i någon av våra visningslokaler och ta med de föremål som ni önskar sälja. Det går även bra att visa upp bilder om du inte har möjlighet att ta med dig det aktuella föremålet.

Värdering hemma hos er
Vid försäljning av hela hem, konkurs- och dödsbon har du möjlighet att boka in ett kostnadsfritt hembesök. Då kan vi tillsammans gå igenom dina föremål och lägga upp en handlingsplan som passar just dina önskemål. Vi arbetar regelbundet åt gode män, banker, boutredare, jurister och begravningsbyråer – kunder som ställer höga krav på en trygg och smidig försäljning. Kontakta närmaste visningslokal för mer information och tidsbokning.

Värdering på e-post
Du kan också maila in bilder till oss med en kort beskrivning av ert föremål så kan vi göra en första preliminär bedömning.

Beslut
Efter utförd värdering kan ni i lugn och ro ta beslut om ni önskar sälja era föremål genom Sikö Auktioner. Vi köper inga föremål själv utan säljer endast på kommission för din räkning. På så sätt kan du vara säker på att dina föremål säljs till ett marknadsmässigt korrekt pris.


3. Försäljning och katalogisering

Försäljningsavtal
Om du beslutar dig för att låta oss sälja dina föremål upprättas ett försäljningsavtal mellan dig och Sikö Auktioner. Där skriver vi bland annat in om du vill ha bevakningspriser på några föremål.

Katalogisering och fotografering
Nästa steg är att föremålen katalogiseras och fotograferas för vår hemsida. Så snart dina föremål har publicerats kan du själv följa auktionerna via Min Sida, din egen sida på Sikö Auktioner.


4. Utbetalning

Ca 30 dagar efter auktionens avslut betalar vi ut försäljningsbeloppet minus våra avgifter till dig, förutsatt att betalning har mottagits från köparen samt att en reklamation inte har skett. Har du flera pågående försäljningar så samla vi ihop flera försäljningar till en utbetalning.

Försäljningsavgift
Sikö Auktioner tar ut en försäljningsprovision om 20% inklusive moms på klubbat belopp samt en slagavgift om 30 kr per auktionsobjekt. I denna avgift ingår både fotografering, lagerhantering och det administrativa arbetet kring in- och utbetalning.